Over mij

Van jongs af aan ben ik gefascineerd over wat iemand uniek maakt. Waarom loopt de één warm voor iets totaal anders dan de ander? Wat drijft iemand? Dat ik Psychologie ging studeren wist ik dan ook als tiener al. Tijdens mijn studie Psychologie ontstond mijn fascinatie voor groepsdynamica. En zo is mijn keuze voor Sociale Psychologie tot stand gekomen.

De rode draad door mijn carrière is de ontwikkeling van individuen, teams en daarmee organisaties. Mijn loopbaan startte in 2005 als Assessment Psycholoog bij GITP om daarna 16 jaar bij ABN AMRO te werken in verschillende HR & (team)coach functies. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen in dit vakgebied. Waaronder een coachopleiding bij School voor Coaching, een teamcoachopleiding bij Europees Instituut, en stress- en burn-outcoaching bij HRD Academy. Ik ben een StiR-gecertificeerd teamcoach en gecertificeerd voor MBTI, DISC en Kerntalentenanalyse.

Al heel lang had ik de wens om voor mezelf te beginnen om daarmee de mogelijkheid te hebben om in veel verschillende organisaties met uiteenlopende teams te kunnen werken. Begin 2023 ging ik het avontuur als zelfstandig ondernemer aan en richtte ik Playwood Coaching & Training op.

marielle-hr-3003

Mariëlle Kooijman-Spelbos

Playwood is een vrije vertaling van mijn meisjesnaam Spelbos. De boom in mijn logo staat symbool voor goed geworteld en geaard zijn. Voor mij twee belangrijke voorwaarden om te bloeien en gelukkig te zijn. Net als weten wie je bent en wat je talenten zijn. Daar begint het potentieel om te groeien als mens.

Het merendeel van mijn tijd werk ik samen met fijne partners zoals De Team Company, LTP, De Zelforganisatie Fabriek en Troef. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan opdrachten bij diverse kleine tot grote organisaties, in zowel de profit als non-profit sector.

Naast mijn passie voor het coachingsvak ben ik getrouwd met Niels en moeder van twee dochters, Roos en Julie. We wonen in Sassenheim. Een heerlijke plek dichtbij de zee en de Kaag. Ik ben altijd in beweging. Of dat nu bootcamp, tennis, hardlopen, hiken of skiën is of gezellig samenzijn met dierbaren en vrienden.

Ik werk o.a. samen met...